Złote Dyplomy dla absolwentów Wydziału Chemii Spożywczej rocznika 1969, 1970, 1971

Data dodania
Kategorie

Wieloletnią tradycją w Politechnice Łódzkiej jest honorowanie Złotymi Dyplomami absolwentów, którzy ukończyli studia w Uczelni przed 50 laty. 1 lipca br. w auli budynku ”Alchemium” Złote Dyplomy odebrali absolwenci dawnego Wydziału Chemii Spożywczej, obecnie Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.

Image

Uczestnicy uroczystości mogli zapoznać się z dzisiejszą pozycją naszej Uczelni oraz ponad 70-letnią historią Wydziału. Złote Dyplomy niemal 180 absolwentom roczników 1969, 1970 i 1971 wręczyli JM Rektor PŁ prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik, Dziekan Wydziału BiNoŻ dr hab. inż. Anna Diowksz, prof. uczelni oraz Przewodniczący Stowarzyszenia Wychowanków PŁ dr hab. inż. Jacek Szer, prof. uczelni. W imieniu absolwentów wystąpił prof. dr hab. inż. Stanisław Bielecki - Dziekan Wydziału w latach 1996-2002, Rektor PŁ w latach 2008-2016 oraz absolwent z rocznika 1970.
Po części oficjalnej uczestnicy spotkania zostali zaproszeni do zwiedzania Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ, czemu towarzyszyły liczne wspomnienia i rozmowy kuluarowe.

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Strona dziala - zabbix